Foramina

Sportmassage

Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatie gebied is zeer uitgebreid:
- (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten
- Verminderen van klachten door vloeistofstuwing zoals oedeem en bloeduitstortingen
- Houdingscorrectie
- Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting, zoals muisarm, tennis- of golfarm
- Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beinvloeding van het zenuwstelsel
- Het gunstig beinvloeden van organen zoals bij maagklachten

CureTape ondersteunt c.p. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

Medical Taping voor Blessurepreventie

Medical Taping voor Blessurepreventie is voor het:
- voorkomen van inversietrauma's van de enkel
- voorkomen van eversietrauma's van de enkel
- voorkomen van bandletsel in de knie
- voorkomen van spierrupturen in de kuit
- voorkomen van liesblessures
- voorkomen van subluxaties in de schouder, duim en vingers
- voorkomen van patella luxaties
- voorkomen van tennis ellebogen

MTC Lymfe taping

Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rodom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen ui de weefsels weggevoerd. Lymfoedeem ontstaat wanneer de transportcapaciteit voor de afvoer van de lymfe niet toereikend is, dus als er sprake is van de mechanische insufficiëntie. Lymfe Taping is een onderdeel van het Medical Taping Concept dat uitermate geschikt om lymfedrainage te stimuleren. Het wordt aangebracht op het afvoergebied van desbetreffend oedemateus lidmat. De specialetape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Door CureTape van proximaal naar distaal aan te leggen en tijdens dit aanleggen het lichaam zodanig te positioneren zodat de tape op rek is, wordt de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd. De tape moet worden aangeled volgens de anatomie van de lymfebanen. CureTape tilt de huid een beetje op waardoor het lumen van de lymfangionen wordt geopend. Er onstaateen vermindering van druk op de bloedvaten. Bovendien wordt de tape een geleider voor bindweefselvocht.

MTC Triggerpoint taping (Meridiaan / Cross Taping)

Volgens de grondslag van de Chinese acupunctuurleer vloeit onze lichaamsenergie, ca. 2mm onder onze huid liggend, in een banensysteem - de zogenaamde meridianen - in een constante kringloop. Littekens, poblemen met de wervelkolom of andere ziektes kunnen storingen in deze "Energiestroming" veroorzaken met als gevolg een energiestuwing. Het Meridiaan-Taping beïnvloed dit energiesysteem. Het doel van de behandeling is de energie weer ongestoord te laten vloeien.

Bij de Meridiaan Taping wordt het verloop van de meridianen in het gebied van de energetische storing met tape beplakt. Doordat de huid dankzij de tape iets omhoog komt, wordt de daaronder liggende meridiaan weer vrijgemaakt.

Het uit Korea afkomstige Cross Taping wordt voor de behandeling van storingen in de energiestromen gebruikt. In tegenstelling tot het tapen met elastische CureTape worden hiervoor geen katoenen tapestroken, maar fijnvezelige, rastervormige patches gebruikt.

Deze Cross Tapes worden op energiegeladen punten, zoals pijnpunten en triggerpoints, geplakt. De Cross Tape zorgt voor een verbeterde stroming van de energie op de gestuwde punten en hierdoor tijdens het dragen voor een harmonisering van de energiestroming. Hier wordt in de meeste gevallen al kort na het plakken van de Cross Tapes een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van de pijn ervaren.

De Cross Tape is zelfklevend, watervast en laat pas los als het lichaam de hulp van de tape niet meer nodig heeft. Dit kan in sommige gevallen tot drie weken duren. Door de complexe werking van de Cross Taping Therapie is het raadzaam deze behandeling uitsluitend door opgeleide MTC-therapeuten uit te laten voeren.

Toepassing van de Cross Taping bij:

- Spierverspanningen
- Gewrichtspijn (postoperatief, Arthrose, overbelasting)
- hoofdpijn
- migraine
- tinnitus
- problemen met de wervelkolom
- kneuzingen
- organische pijnklachten

Eigenschappen van CureTape

- Elastische, ademende, zelfklevende tape op kwalitatief hoogwaardige katoen
- Antiallergische acryl kleeflaag
- Waterproof
- Zonder toevoeging van medicijnen

De elastische CureTape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door de genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat CureTape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

De effecten van CureTape in het kort

- Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer
- Verbetering van de spierfunctie
- Ondersteuning van gewrichtsfunctie
- Pijndemping

Contact

Tel: 06-20310331
Mail: info@foramina.nl
Voor afspraken of voor informatie kunt u bellen of mailen

Aldtsjerk

Rinsumageast