Foramina

Sportmassage

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage heeft invloed op het parasympatische gedeelte van het vegetatieve zenuwstelsel. Dit deel is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, opbouw en herstel.

Manuele lymfedrainage heeft een positief effect op de afvoer van weefselvochten. Afvalstoffen en een eventueel teveel aan weefselvocht wordt sneller en beter afgevoerd. Klachten, ontstaan door het ontbreken van lokale lymfeklieren of door het ontbreken van de spierpomp (rolstoel!) kunnen door manuele lymfedrainage aanmerkelijk verbeteren.

Manuele lymfedrainage heeft een pijnstillende werking. De oppervlakkige zenuwcellen worden geprikkeld waardoor een soort 'antistof' de plaats inneemt van de oorspronkelijke pijnprikkel. Manuele lymfedrainage heeft een positief effect op de algemene weerstand. Zaken die niet (meer) bij je horen worden onschadelijk gemaakt en sneller afgevoerd. Het lichaam wordt gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Je immuunsysteem gaat beter werken.

Manuele lymfedrainage helpt je jezelf te zijn, helpt je weer in contact te komen met je 'eigen waarde' en je 'eigen aardigheden'.

Lymfedrainage

- Bij lymfecirculatie problemen (oedemen)
- Bij Sudeck (sympatische reflex dystrofie)
- Bij een depressie
- Bij een onevenwichtig zenuwstelsel
- Bij concentratie problemen
- Bij ADHD (en aanverwante ziektebeelden)
- Bij drugs- of alcoholverslaving
- Bij chronische holteontsteking
- Bij migraine
- Bij open benen
- Bij brandwonden en littekenweefsel
- Tijdens en na een ziekte
- Tijdens en na een vastenperiode
- Als algemene regeneratie
- Als onderhoudsbeurt
- Na medicatie
- Na een narcose

Contact

Tel: 06-20310331
Mail: info@foramina.nl
Voor afspraken of voor informatie kunt u bellen of mailen

Aldtsjerk

Rinsumageast